Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

IsoAcoustics dempeføtter for mindre vibrasjon

Kategori: Nyheter

IsoAcoustics dempeføtter for mindre vibrasjon

IsoAcoustics sine dempeføtter løfter lyden fra dine eksisterende høyttalere til et nytt nivå. Lydbildet blir større og bassen strammere med dette høyttalertilbehøret. Dempeføttene sørger effektivt for å fjerne alle uønskede vibrasjoner i høyttalerene dine. Hvorfor dette betyr mye for lyden kommer vi tilbake til.

Effekten er slående i de aller fleste oppsett. Faktisk er effekten så stor at IsoAcoustics sine dedikerte dempeføtter for høyttalere “Gaia” fikk EISA pris for beste produkt i kategorien “Hi-Fi upgrade”. Altså står en global Hi-Fi presse samlet bak disse produktene og gir de bransjens gjeveste pris.

Så, hva er hemmeligheten? Hvorfor skal du bytte ut spikene under høyttalerne dine med disse dempeføttene? Hva gjør en dempefot? Spørsmålene kan være mange.

La oss begynne med det siste, hva gjør en dempefot. Kort fortalt kobler den høyttaleren av fra underlaget. Den gjør altså at bevegelser fra gulvet ikke kan forplante seg opp i høyttalerne dine. Disse bevegelsene kan stamme fra andre i husstanden med tung gange, naboen som har invitert til Riverdance øvelse, eller faktisk fra høyttaleren selv. Det er sånn at når elementene beveger seg ut og inn generes det lydbølger som du oppfatter som musikk eller film, men det skapes også vibrasjoner i selve kabinettet. Noen kabinetter er stivere og tyngre enn andre og mindre utsatt for bevegelser. Men det å lage et helt dødt kabinett er meget krevende og nærmest umulig. Disse vibrasjonene kan så forplante seg ned i gulvet og alle bølger som treffer en flate vil bli sendt i retur. Dette setter så høyttalerkabinettet i bevegelse som igjen setter høyttalerelementene i bevegelse. Elementene vil da ikke lenger kun bevege seg rett ut og inn, men de vil også bevege seg i høyde- og sideretning. Dette påvirker lyden og særlig bassen og stereoperspektivet lider under dette.

Videoen under forklarer hva som skjer og hvorfor dette betyr mye for lyden. Produktene som brukes er IsoAcoustics Gaia II.

IsoAcoustics sine dempeføtter har et patentert gummioppheng som kobler høyttaleren helt av fra underlaget og hindrer uønskede vibrasjoner fra å nå høyttalerelementene. Lyden bevares og høyttalerene dine låter sånn som ingeniørene som laget de ønsket at de skulle låte. Tilbakemeldingene på IsoAcoustics sine produkter er overveldende. “Pene og løft i lyden”, “Produktet holder høy kvalitet” og “Åpner opp lydbildet enda litt til” er eksempler på kundeanmeldelser. At IsoAcoustics sine dempeføtter fungerer bra er det altså ingen tvil om. Produktutvalget til IsoAcoustics er stort og alt fra høyttalere til platespillere har egne, dedikerte produkter for å sikre best mulig resultat. Se her samt nederst i artikkelen for full oversikt over IsoAcoustics sine produkter. Trenger du hjelp til å velge rett produkt og rett størrelse til akkurat dine komponenter – spør oss! På vår kundesupport finner du dedikerte medarbeidere med mange års erfaring som har fokus på å finne riktig produkt til akkurat deg.

Er du usikker på om dette er noe for deg så er du ikke alene. Der i mot er vi så sikre på produktene at vi gir en 100% fornøyd garanti og 60 dagers buy and try periode til alle som kjøper IsoAcoustics produkter av oss. Handler du for over 2000,- er det til og med gratis frakt begge veier. Så om du har kjøpt produktene og de ikke står til forventningene er det altså ikke verre enn at vi enkelt tar produktene tilbake.

Gaia

Gaia kommer i 3 forskjellige størrelser og selges i 4-pakninger. Det følger med 3 sett med gjenger for å sikre at de passer til de aller fleste høyttalere eller subwoofere. Flere typer kan skaffes ved behov.

 • Gaia I: opp til 100kg
 • Gaia II: opp til 54kg
 • Gaia III: opp til 32kg

Gaia Titan

Storebroren i Gaia serien, for høyttalere av den virkelig voksne sorten. Også disse kommer i 4-pakninger med 3 sett med gjenger.

 • Gaia Titan Theis: Opp til 125 kg
 • Gaia Titan Rhea: Opp til 165 kg
 • Gaia Titan Cronos: Opp til 245 kg

Orea

Orea kommer i 4 forskjellige størrelser, men i motsetning til Gaia selges disse stykkvis. Disse skal ikke skrus fast i høyttalere men er fortrinnsvis laget for optiske drev eller høyttalere uten mulighet for montering av føtter/spikes.

 • Orea Graphite: 1.8kg pr stk
 • Orea Bronze: 3.6kg pr stk
 • Orea Indigo: 7.2kg pr stk
 • Orea Bordeaux: 14.5kg pr stk

Aperta

Aperta er små høyttaler stativer som i tillegg til å la deg vinkle høyttalerene dine også kobler de fra gulvet. Det er samme patenterte teknologi i disse som i Gaia og Orea. Også Aperta kommer i 3 størrelser hvor de to minste (Aperta og Aperta 200) selges parvis, mens den største (Aperta 300) selges stykkvis. Aperta 300 passer perfekt under de fleste senterhøyttalere på markedet i dag.

 • Aperta: 15.5cm x 19cm x7cm, vektgrense 18 kg. Selges i par
 • Aperta 200: 20cm x 25.4cm x 8.6cm. Vektgrense 34 kg. Selges i par
 • Aperta 300: 30cm x 20cm x 7.5cm. Vektgrense 27 kg. Selges stykkvis

Delos

Navnet Delos kommer fra den flytende øya Delos fra gresk mytologi. På samme måte som øyen fløyt rundt i Egeerhavet i gresk mytologi flyter nå din platespiller upåvirket av verden rundt.

 • Delos 1815M1: 45,5 x 4,5 x 38 cm (B x H x D), maks vektbelastning: 29,5 kg
 • Delos 1815M2: 45,5 x 7,6 x 38 cm (B x H x D), maks vektbelastning: 24,9 kg
 • Delos 2216M1: 56 x 4,5 x 40,5 cm (B x H x D), maks vektbelastning: 45,4 kg
 • Delos 2216M2: 56 x 7,6 x 40,5 cm (B x H x D), maks vektbelastning: 40,8 kg

Les mer om produktene her

Del denne