Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Hva er ARC og hva brukes det til?

Kategori: Nyheter

Hva er ARC og hva brukes det til?

Hva er ARC Genesis?

Anthem Room Correction (ARC) er et romkorrigeringsverktøy som hjelper deg å optimalisere lyden i ditt oppsett, enten det er et stereooppsett, eller et 11 kanals hjemmekinosystem. Anthems ingeniører har utviklet dette verktøyet for å gi en så realistisk lyd som overhodet mulig i hjemmet ditt, uten at du trenger doktorgrad i lyd for å kunne bruke verktøyet. Det er sofistikert nok til å produsere resultater som enhver kan høre, og som enhver også kan bruke, men likevel avansert nok til å tillate egne innstillinger, og profesjonell nok til å kunne gi resultater du ville forvente fra software og hardware som koster titusener av kroner.

Kort og greit består ARC av en høykvalitets målemikrofon og Anthems ARC software som installeres på MAC eller PC for å foreta målinger. Du kan dessuten bruke det direkte på mobiltelefonen med den innebygde mikrofonen om du vil foreta så enkle og kjappe målinger som mulig.

Hva brukes det til?

Et høyttalersystems ytelse vil alltid påvirkes negativt av rommets unike karakteristikk. Størrelsen og formen på rommet, hvordan det er konstruert og møblert er bare noen av faktorene som skaper stående bølger, resonanser og refleksjoner som kan farge lyden fra høyttalerne i rommet ditt.

Den mest ødeleggende komponenten for god lyd i et audio system er nesten alltid rommet i seg selv, og det gjelder spesielt i bassområdet. Selv i et profesjonelt bearbeidet rom, kan bassen bli anemisk eller buldrete. ARC er utviklet nettopp for å beholde den ønskede akustiske signaturen fra høyttalere og fjerne de negative effektene rommet gir. 

ARC innehar et robust verktøysett for å temme lydmessig villskap, enten det er i en hjemmekino, en tradisjonell stue med teppe og tykke gardiner, eller en moderne planløsning med store åpne rom og akustisk reflekterende møbler og vinduer.

Hvilke produkter bruker ARC?

Først og fremst så er både Paradigm og Anthem eid av samme konsern, og Anthem er eier og utvikler av ARC teknologien. Til fordel for dette brukes deres egenutviklede teknologier sømløst der det er naturlig, blant annet ARC. 

Produktene som bruker ARC fra Anthem og Paradigm kan ses her.

Del denne